Annons

Här kan du fira midsommar

Vill du dansa på Dalabadet eller klä stången tillsammans med Trelleborgs scoutkår? Vi listar platser i Trelleborg och Vellinge som du kan fira midsommar på .
Trelleborg • Publicerad 18 juni 2009
Foto: 
Foto: 

Trelleborg:

I Gislövs hamn börjar firandet med att midsommarstången kläs klockan 10. På eftermiddagen, klockan 15, blir det lekar och midsommardans till musik av Gert Gustafsson.

Annons

Trelleborgs scoutkår ordnar dans runt midsommarstången och tävlingar i Östervångsparken klockan 13 till 15.

Spelmanslaget från Kulturskolan uppträder på Smygehuk klockan 13. Dansen kring stången pågår klockan 14 till 16.

Söderslätts folkdanslag inleder firandet på Dalabadet klockan 13.30. Därefter blir det dans runt midsommarstången, ringlekar och danslekar fram till klockan 15.30.

Vellinge:

Firandet vid Almgården i Vellinge börjar klockan 10 när stången ska kläs. Klockan 13 blir det fika, dans kring midsommarstången under ledning av Anders grahn och Kurt Erlandsson och uppträde av Logdansarna.

Nedanför Collinstenen reses midsommarstången klockan 13. Innan dess kan man vara med och klä den. Det blir dans till levande musik.

Stora Hammars mölleförening inleder firandet med att resa midsommarstången klockan 13. Därefter blir det dans kring stången till dragspelsmusik fram till klockan 15.

I Stadsparken i Skanör börjar firandet med inmarsch och resning av midsommarstången klockan 14. Det blir dans kring stången, uppvisning av hembygdsgillet och holländska dansare fram till klockan 16.30. Senare ordnas dans på dansbanan och en fackeldans klockan 20 till midnatt.

Johan Silfversten Bergman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons