Annons

Här är veckans snackisar i Trelleborg

Många har berörts av barnbarnet Emmas berättelse om hennes morfars vardag. Det är en av nyheterna från den gångna veckan som engagerat mest.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 14 oktober 2023

Starka reaktioner efter ”Älskade morfar”

veckans snackisar i Trelleborg
veckans snackisar i Trelleborg

Det är många som har reagerat starkt efter att vi publicerade barnbarnet Emmas berättelse om sin morfars vardag i vård av hemtjänsten. Bilden som målas upp är en ensam vardag, där morfar möts av nya ansikten, stressad personal och där han mest känner sig till besvär. På Facebook har texten delats flera hundra gånger och kommentarerna har strömmat in.

– Det är klart att det är fruktansvärt tråkigt att man har den upplevelsen, säger Kenneth Johansson, avdelningschef för äldreomsorgen i Trelleborgs kommun.

Vapen hittat hos 18-åring efter storbråk

Annons

Förra helgen utbröt ett bråk mellan flera personer på gatan i östra Trelleborg. Polis genomförde sedan en husrannsakan hos en av de inblandade och hittade vapen och narkotika.

Så bra är lunchen på Casa Blanca

”Casa Blanca är en institution som gått från snabbhak till en restaurang med ambitioner. Det är bra!”, skriver TA:s matkritiker som ätit köttbullar från buffén.

Oväntat fynd vid utgrävningarna

Bronsåldersgraven på Öster har avslöjat sina hemligheter för arkeologerna, som just nu gräver där fängelset ska byggas. Föremål i både guld och brons har hittats – men även en överraskning.

– Vi har hittat en möjlig lämning av flintavfall, som kan vara uppåt 10 000 år gammalt, berättar Kristian Brink. Inte någon yxa eller så, utan små, små flintor som tyder på att man har tillverkat saker. Det är inte ofta man stöter på det, och det är svårupptäckt. Vänder man ryggen till i tio sekunder under grävningen så kan det vara borta.

Julia NordlingSkicka e-post
Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons