GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Här är veckans mest lästa nyheter

Brandhärjade bilar, en annorlunda krogsatsning och avslöjanden om Trelleborg basket. Här är de nyheter som blivit mest lästa under veckan som gått.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 12 november 2022
Här är veckans mest lästa nyheter på trelleborgsallehanda.se.
Här är veckans mest lästa nyheter på trelleborgsallehanda.se.Foto: Lars Thulin, Sofia Bergström Nielsen, Christer Thorell

Natten till måndagen brann ett tiotal bilar vid en parkering på Lavettvägen i Trelleborg. Nyheten blev veckans mest lästa. Även vår uppföljning med bilmekanikern Lech Matusiak blev läst av många. Det var hans och hans kunders bilar som totalförstördes i branden. ”Jag har haft min verkstad i tio år och har inga problem med någon”, sade han till TA morgonen efter branden.

Albin Nilsson som driver krogen Siluett vill ha mer uteliv i stan. Att slå sig ihop med en krog i centrum för en kväll hoppas han ska bidra till det. I TA:s sociala medier var det många som hejade på initiativet.

Funktionsnedsatte Johan, 25, vill inte längre använda sin uteplats på gruppboendet. Anledningen är att han har fått ett högt flerfamiljshus som granne och en mur uppförs 48 centimeter från hans grind. Artikeln där Johan och hans familj berättar om problemet blev en av veckans mest klickade på vår sajt.

Trelleborgs Allehanda har fortsatt granska Trelleborg Basket. Den här veckan har vi kunnat avslöja att föreningen fuskat med skatter och löner till utländska spelare. Kommunen meddelade även i veckan att de kommer att upprätta en polisanmälan efter de brister som framkommit. Intresset för vår granskning har varit fortsatt stort bland TA:s läsare.

Julia EricssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.