Annons

Här är de mest lästa nyheterna från veckan som gått

Förra veckans mest lästa artikel handlade om en hamburgerkedja som vill etablera sig i Trelleborg. Den här veckan kunde vi berätta att ytterligare en restaurangkedja med hamburgare som huvudperson vill satsa i Trelleborg. Men trelleborgarna har också läst om annat än hamburgare. Här är de artiklar som flest klickat sig in på.
Trelleborg • Publicerad 3 december 2022
Veckans mest lästa nyheter på trelleborgsallehanda.se.
Veckans mest lästa nyheter på trelleborgsallehanda.se.Foto: Peter Ottosson

Den här gången är det inte Max det handlar om, utan ett Kalmarbördigt företag som tillagar hamburgare i ombyggda fartygscontainrar. Inte helt oväntat blev nyheten en så kallad klickraket.

Något annat vi vet att trelleborgarna brukar vara intresserade av är Försvarsmaktens årliga juluppvisning, där flottiljens stridspiloter flyger i julgransformation.

Annons

Ståljätten och familjeföretaget Areco återvänder till Trelleborg efter 22 år med en nyetablering på nio-E. Koncernchef Peter Areskog berättar om nysatsningen, förhandlingar med grosshandlargrogg och hans livs bästa stålaffär på en karaokebar i Korea.

En brand utbröt i ett flerfamiljshus vid Hallasvängen i Trelleborg på tisdagskvällen. Boende fick evakueras och förskolan Flaningen som ligger i det drabbade huset fick hålla sin verksamhet utomhus samt i paviljongbyggnaden intill.

I takt med att klimatförändringarna får havet att stiga behövs en kilometerlång vall som skyddar Västra sjöstaden mot översvämningar. Det menar kommunen som nu ska söka en rad olika tillstånd från mark- och miljödomstolen.

Här saknas innehåll

Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons