Handlare missnöjda med gata

Flera handlare med butiker längs C B Friisgatan uttryckte i går sitt missnöje med att knallarna i år inte får stå där och sälja. Ändringen var nödvändig, säger arrangörerna.
Trelleborg • Publicerad 27 augusti 2005

Handlarna tycker att de tomma platserna mellan stånden gör att det kommer färre kunder än tidigare år.

– Det brukar vara smockat här, nu stannar färre till här när det inte finns några knallar, menar Laila Kjellberg som driver Kumm In och säljer kryddor. Hon är en av ytterst få handlare på gatan som har öppet efter vanliga butikstider.

– Det är synd att det är lite tomt här på gatan, annars är det en trevlig marknad och bra väder, tycker Kenth Arvastsson på Maskinhörnan. Enligt Jarl Svensson i Mikaelikommittén är förändringen på CB Friisgatan medvetet gjord.

– Vi var tvungna att begränsa antalet stånd eftersom det blivit för mycket folk på den gatan. Det kan leda till paniksituationer.

Därför har knallarna som brukar stå på C B Friisgatan i stället anvisats plats på Nygatan.

Även vid pariserhjulet på parkeringen vid Ångkvarnen skulle det funnits knallar, men på grund av återbud fanns under fredagen inga där.

Jarl Svensson förstår att det kan påverka handlarnas försäljning men säger att förändringen var nödvändig.

– Vi fick göra samma sak vid Sparbanken i fjor. Det är klart att det blir några som hamnar i kläm när man gör förändringar, det går inte att undvika. En som drabbats av de nya reglerna är Ingela Rahm-Ridell som visar en kollektion damkläder. Hon hade gärna velat stå utanför Hårstudion med fick inte på grund av de nya reglerna.

–Hårstudion låter mig låna deras lokaler i stället, även efter att de har stängt. Men det är ju inte riktigt samma sak, inte lika många hittar in hit.

Sammanlagt deltar 178 knallar och 65 butiker på marknaden. En handfull har lämnat återbud på grund av Malmöfestivalen och andra orsaker.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.