Annons

Handikappbuss blir hjälpsändning

Trelleborgs kommun gör en insats för de handikappade barnen i litauiska Trakai, när nästa hjälptransport från Slättens Ideella barnhjälp rullar iväg på måndag.
Trelleborg • Publicerad 18 juni 2002

Räddningsnämndens Viveka Nilsson (t.v) och hjälporganisationens Maria Böös kan luta sig mot räddningstjänstens Ola Olsson, som kör handikappbussen till Trakai på måndag. BILD: TOMAS NYBERG På måndagen överlämnades nycklarna till en gammal slitvarg hos Trelleborgs Räddningskår: den gula handikappbuss som använts för färdtjänständamål på den tiden kommunen skötte den servicen. - Den har stått här och tagit plats i garaget, men vi har väntat med att göra oss av med den. Vi hade på känn att det säkert skulle komma ett tillfälle för den att göra nytta igen, kommenterar räddningsnämndens ordförande Viveka Nilsson (s). Tillfället kom när hjälporganisationen "Slättens" fick nys om bussen. De driver sedan flera år ett hjälpprojekt på ett barnhem och en skola i Trakai. Där invigde man i fjol en särskild handikappskola för tio barn, med hjälp av 200?000 kronor man fått från Slättens. Nu vill de utveckla handikappskolan. - Bussen blir till mycket stor glädje, säger Maria Böös, ordförande i Slättens Ideella Barnhjälp. Med den kan barnen bli hämtade till skolan, körda på utflykt och annat. Handikappbussen, av årsmodell -88, har plats för nio sittande plus sex rullstolar. Den har också lift där bak. Handikappbussen körs ner av räddningstjänstens Ola Olsson, och får sällskap med två stora lastbilar fullastade med bland annat konserver, kläder, hygienartiklar och cyklar. - Litauerna tycker det är pinsamt att be om saker, så därför letar vi efter sådant de själva kan tjäna pengar på, berättar Maria Böös. Och eftersom turismen växer där nere tror vi det är en bra idé att hyra ut cyklar till turister.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons