Annons

Han kandiderar för fyra nya år

Sedan 2007 är Otto von Arnold (KD) Trelleborgs enda riksdagsman.
Trelleborg • Publicerad 25 augusti 2010
På tisdagen presenterade Otto von Arnold (KD) sin personvalskampanj inför riksdagsvalet.
På tisdagen presenterade Otto von Arnold (KD) sin personvalskampanj inför riksdagsvalet.Foto: 

Nu summerar han åren i riksdagen och satsar på en ny mandatperiod genom en personvalskampanj där landsbygden är hjärtefrågan.

– Man ska gynna lokalproducerade varor och skapa lagutrymme för gårdsförsäljning av vin. För Trelleborgs del är också frågor som rör infrastruktur viktiga när vi har Sveriges näst största hamn, säger Otto von Arnold.

Annons

Under sina tre år i riksdagen har han också suttit med i justitieutskottet. Där vill Otto von Arnold framförallt peka på sitt arbete för fler poliser och ökad trygghet.

– Där känner jag att vi har gjort ett bra jobb. Flera olika utredningar visar att den satsningen gjort att fler människor känner sig tryggare, säger han.

Vad tycker du att ni har misslyckats med under tiden i riksdagen?

– Misslyckas vill jag kanske inte påstå. Men vi borde ha satt upp tydligare nationella mål för arbetet med biogas och förnybara bränslen. Där finns mer att göra.

Hur tror du att det går för KD i valet?

– Jag hoppas att vi får mellan 8 och 10 procent. Både i riksdagen och i Trelleborg.

Anna Thulin
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons