Annons

Han hoppas på att många tar en omväg

På onsdag öppnar ett nytt Trelleborgsföretag i västra industriområdet. Petter Olsen driver mobilföretaget Parum som skall öppna vägg i vägg med broderns firma. Att butiken skall ligga på adressen Omvägen ser han inte som något problem.
Trelleborg • Publicerad 30 juli 2007
Petter Olsen framför dörren till sitt nystartade mobiltelefonföretag Parum. På onsdag öppnas butiken på Omvägen. Bild: Martin Albinsson
Petter Olsen framför dörren till sitt nystartade mobiltelefonföretag Parum. På onsdag öppnas butiken på Omvägen. Bild: Martin AlbinssonFoto: 

2004 slutade Petter Olsen sin anställning på Ocom. Tanken på att öppna en egen butik har legat och grott i princip sedan dess. På onsdag är det äntligen dags, då öppnar mobiltelefonbutiken Parum.

Det var inte förrän för några månader sedan som han bestämde sig för att driva den helt själv. Från början var det tänkt att Petter Olsen och hans bror skulle ha företaget tillsammans, men istället beslutade de sig för att bara dela lokal. Samtidigt som Petter Olsen öppnar sin mobiltelefonbutik på onsdag flyttar brodern in vägg i vägg med sin reparationsfirma för gamla automatväxellådor. Att lokalen de delar ligger i västra industriområdet, och dessutom på Omvägen, ser inte Petter Olsen som något problem:

Annons

– Nej, det är lätt att hitta hit, och gott om parkeringsplatser, så det blir nog inga problem. Det är ju dåligt med parkeringsplatser inne i stan, det slipper man ju här. Det är värt omvägen, skämtar han.

Förutom att sälja nya och gamla mobiltelefoner kommer Parum också att låsa upp operatörslåsta telefoner. Det är där en av företagets styrkor ligger, menar Petter Olsen.

– Vad jag vet är jag den enda i Trelleborg som låser upp mobiltelefoner. Annars får man åka till Malmö och göra det. Petter Olsen har varit i elektronikbranschen i över tjugo år och sålt mobiltelefoner i Trelleborg sedan 1996, så han vet hur marknaden fungerar.

– Marknaden för mobiltelefoner är otroligt snabb. Jag kan beställa hem en telefon i dag och nästa vecka har de sjunkit 300 kronor. Därför är det onödigt att ha ett för stort lager, det mesta kan jag ändå beställa hem på en dag, berättar han.

Det är en liten butikslokal som Parum ska hålla till i, men det bekymrar inte ägaren ett dugg.

– Den räcker mer än väl, mobiltelefoner tar ju inte så stor plats, säger Petter Olsen leende.

Martin Albinsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons