Annons

Han fick fasaden förstörd av färg

Vojislav Nicolic hyser små förhoppningar om att de som klottrat ner hans fasad med neonrosa sprayfärg ska åka fast, men han vill att andra villaägare ska veta vad som händer på nätterna.
Trelleborg • Publicerad 27 augusti 2013
Det var i tisdags morse när Vojislav Nicolic gick ut för att hämta tidningen som han upptäckte att någon klottrat över hela hans husfasad, grind och mur.
Det var i tisdags morse när Vojislav Nicolic gick ut för att hämta tidningen som han upptäckte att någon klottrat över hela hans husfasad, grind och mur.Foto: 

Det var i tisdags morse när Vojislav Nicolic gick ut för att hämta tidningen, som han upptäckte att någon klottrat över hela hans husfasad, grind och mur. Klottret består av sprayade neonrosa streck.

Även en granne, som fått sitt vita staket målat, har drabbats.

Annons

– Jag måste måla om hela väggen för att få bort det. Det kostar massa pengar, säger han.

Vojislav Nicolic har ingen aning om vem som ligger bakom skadegörelsen och menar att det förmodligen hänt sent på natten, när han sov.

Direkt på tisdagsförmiddagen polisanmäldes händelsen, men Vojislav Nicolic vågar inte tro att det kommer att leda till något gripande.

– Polisen sa att om jag hittar färgburken kan jag ta den i en platspåse och så kan de leta efter fingeravtryck på den. Men hur ska jag hitta den burken, den kan ju vara slängd i vilken buske som helst.

Under de sju åren som Vojislav Nicolic bott i huset på Söderslättsgatan har han drabbats av en liknande skadegörelse en gång tidigare. Den gången var det en mörkblå färg som sprayades över husvägen.

Andra områden i Trelleborg har tidigare drabbats av liknande skadegörelse. Runt årsskiftet 2011-2012 anmäldes flera fall av svarta spraystreck på hus i kvarteren kring S:t Nicolai.

– Genrellt när det gäller den här typen av skadegörelse är det oerhört svårt att klara upp det. Störst chans är det om vi kan ta någon på bar gärning, och så är vi noga med att dokumentera, säger polisens utredare Ann-Christine Sjöbeck.

Lina Campbell
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons