"Han erkände för mig."

En tidigare arbetskamrat till Johan Sjöström, som delat kontorsgemenskap med honom, upptäckte det misstänkta bidragsfusket.
Trelleborg • Publicerad 22 augusti 2006

– När jag förstod att han fått sjukersättning och jobbat samtidigt frågade jag honom rätt ut. "Har du fuskat eller inte?". Då svarade han: "Ja, det har jag". Därpå konstaterade jag: "Det är ju kriminellt". Då sade han: "Ja, det är det".

Enligt den tidigare arbetskamraten uppdagades det misstänkta fifflet när de skulle lämna in årsredovisningen till sitt bolag.

–I en bilaga framgick att han varit deltidsjukskriven och jag visste att han varit borta mycket lite. Han hade ju ungefär lika många uppdrag som förut, säger den tidigare arbetskamraten.

– Det var omtumlande när jag förstod att det inte stod rätt till. Det var då jag ställde ett ultimatum. Han fick ta sitt pick och pack från kontoret.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.