Annons

Han annonserar ut sig själv

Hallå där Erik Billgren, 22 år som annonserade ut sig själv som arbetskraft.
Trelleborg • Publicerad 2 mars 2012
Erik Billgren.
Erik Billgren.Foto: Privat

”Sökes: arbetsgivare. Finnes: 22-årig positiv kille. Intressen och erfarenheter: restaurang/ café, IT och lagerarbete.” Så såg en annons ut i lördagens tidning.

Hur fick du idén?

Annons

– Jag läste om någon i Lund som gick runt med en skylt på stationen där det stod att han var arbetslös, och det slutade bra. Jag tänkte att jag kunde testa något liknande och så var det faktiskt mammas idé att sätta in en annons i tidningen. Det var en ren chansning.

Vad var drömscenariot?

– Att få jobb av någon som driver ett kafé. Eller praktik, det är erfarenheten som är viktigast. Sedan hade jag så klart fått jobb där på heltid.

Har du fått något napp på annonsen?

– Inte än, men jag vaktar telefonen.

Hur ser arbetsmarknaden ut för unga idag?

– Väldigt, väldigt svår. Om man överhuvudtaget får svar så är det ofta: tyvärr har vi gått vidare med andra sökanden. Ofta verkar folk inte ens ha tid att svara. Många har gått över till databaser för arbetssökande så det är svårt att gå ut och lämna CV, det är svårt att få personlig kontakt.

Kommer du att söka på liknande sätt igen?

– Kanske, det kostar ju lite att annonsera. Det beror på hur det går nu.

Louise Löfgren
Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons