Annons

Hamnkafé med trevlig båtutsikt

Från hamnkaféet Stetti i Gislövs läge är utsikten över hamninloppet magnifik. Här råder ett skönt lugn, även om det pågår lite aktiviteter i hamnen.
Trelleborg • Publicerad 10 augusti 2013
Foto: 

På uteserveringen finns solstolar och gott om bord och det går att slå sig ned i soffor under tak. Inredningen är sparsmakad men trevlig. På menyn finns olika kaffesorter att välja på och lite matigare alternativ som sallader och mackor. Däremot är det riktigt skralt med bakverken. Utbudet är begränsat till croissant, wienerbröd eller en torr kaka.

En av Bönorna satsar därför på en macka. Av räkor, pastrami och sill faller valet på sillsmörgåsen. De övriga ser ut att ha legat länge i kyldisken, salladen ser lite vissen ut.

Annons

Fisken är trevlig, liksom löken och citronen. Men tyvärr är det mörka brödet i torraste laget. Däremot smakar den tillhörande koppen kaffe gott. Sammantaget klart godkänt betyg.

För den mer sötsugne av Bönorna faller tillslut valet på en mjukglass. Utbudet av topping och strössel är stort.

Det blir en vit chokladsås. Mjukglassen är krämig och god, om än något kladdig efter att den lilla bägaren har fyllts över brädden. Till mjukglassen smakar det gott med en kopp lungo, en något svagare variant av espresso. Den är god men har hunnit svalna rejält innan den serveras vilket drar ner betyget.

Louise Löfgren
Bönorna
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons