Annons

Hamnens dopgåvor är okej

Det är okej för Trelleborgs hamn att ge dopgåvor för 4 000 kronor till nya fartyg. Men inte att ordna grillfest.
Trelleborg • Publicerad 26 mars 2007

Det framgår av en dom i kammarrätten, där skatteverket överklagat länsrättens dom, som åtminstone delvis gick på hamnens linje gentemot skatteverket.

Det handlar om att skatteverket underkände avdrag på sammanlagt 137 726 kronor som Trelleborgs hamn gjort för sponsor- och representationskostnader.

Annons

Dels var det fråga om ett sponsorpaket och representation på Jordbergafestivalen år 2002, dels om dopgåvor till nya fartyg i Trelleborgs hamn samt ett vandringspris till det fartyg som visat upp gott sjömansskap vid navigering i hamnen.

Dessutom handlar det om en grillfest som hamnen ordnat för företag och myndigheter som har affärer med Trelleborgs hamn.

Förutom att underkänna avdragen menade skatteverket att hamnen skulle drabbas av skattetillägg.

Hamnen överklagade till länsrätten, som delvis gav Trelleborgs hamn rätt. Till exempel menade länsrätten att det är okej att ge dopgåvor till nya fartyg för ungefär 4 000 kronor styck, samt att det inte bör bli något skattetillägg för kostnaden för sponsorpaketet på Jordbergafestivalen. När det gäller representationen på festivalen och grillfesten går länsrätten däremot på skatteverkets linje.

Sammanlagt innebär det att hamnen får betala skattetillägg på drygt 40 000 kronor. Skattetillägg är en särskild avgift som kan påföras om någon till exempel lämnar en oriktig uppgift i deklarationen och uppgiften skulle ha medfört för låg skatt om den hade godtagits.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons