Annons

Hamnen vill förnya gamla vagnhallen

Saluhall, konsertsal eller museum? Trelleborgs hamn, som äger järnvägsstationen, erbjuder trelleborgarna att komma med idéer om vad vagnhallen ska användas till.
Trelleborg • Publicerad 26 november 2007

Det är fortfarande ett stort frågetecken kring vad den gamla vagnhallen ska göras om till.

- Därför frågar vi nu allmänheten hur den kan förnyas, förklarar hamnchefen Leif Borgemark.

Annons

Han tycker att idén om en saluhall hallen eller någon annan form av affärsverksamhet är intressant.

- Det är klart att ett kulturhus eller konsertsal är lockande. Problemet är att det krävs enormt mycket pengar för att driva en sådan lokal. Därför krävs det att det är en kommersiell verksamhet där, fortsätter Borgemark.

I en helsidesannons i näringslivsbilagan, som distribueras med Trelleborgs Allehanda i dag, frågar Trelleborgs hamnbolag vad allmänheten vill ha i lokalen.

I nästan ett decennium har det med jämna mellanrum diskuterats vad den nedlagda järnvägsstationens vagnhall kan förvandlas till.

Politiker och allmänheten kastade i slutet av 1990-talet fram idén om ett kommunikationsmuseum, vilket föll i glömska efter några år.

I samband med att Trelleborgs hamn köpte stationen av SJ:s fastighetsbolag Jernhusen i början av 2000-talet växte det fram ett förslag som gick ut på att göra om den rymliga vagnhallen till konsertsal.

Kritiska röster hördes då med argumentet att det skulle bli för dyrt att driva en konsertsal.

Moderaten Jan Isaksson, som är ordförande i Trelleborgs hamn AB, har inget konkret förslag som gäller vilken utformning vagnhallen ska få.

- Ärligt talat har jag inte tagit ställning till detta. Men det lutar antingen åt saluhall eller något som kan användas till kulturevenemang, kanske för konstutställningar? säger han.

Enligt Isaksson finns det nu stora möjligheter för såväl enskilda trelleborgare som företag att skicka in kreativa tips om vad lokalen kan användas till.

Annons

Finns det förslag som är realistiskt genomförbara så kommer de att förankras hos kommunledningen och i styrelsen för Trelleborgs hamn AB.

- Idén om saluhall är inte dum, men samtidigt vill man ju inte att torghandeln ska dö ut. Vi får helt enkelt se vad trelleborgarna tycker, säger Jan Isaksson.

Johan Persson

Fotnot: Förslagen som gäller vagnhallens framtida användning kan skickas in via hamnens hemsida, www.trelleborgshamn.se. Alternativet är att skicka ett vykort till Trelleborgs hamnkontor.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons