Annons

Halvgrå helg väntar för Söderslätt

Helgvädret kommer, enligt SMHIs meteorolog, inte bjuda på någon större spänning. Fyra-fem plusgrader och varierande molnighet kommer vara det som dominerar. Däremot håller sig vinden hyfsat lugn.
Trelleborg • Publicerad 4 januari 2019
Genrebild.Foto: Fredrik Sandberg / TT

– I natt och i morgon kommer det det bli en ökad molnighet även om lördagen inledningsvis blir klar, säger Max Lindberg Stoltz, meteorolog på SMHI.

Temperaturen under lördagen väntas ligga på knappt fem plusgrader och vinden kommer att gå från att vara måttlig till att avta för att senare under dagen vara svag. Den svaga vinden väntas sedan fortsätta även under söndagen.

Annons

Söndagen kan bli någon grad kallare och enligt Max Lindberg Stoltz kan det bli dis eller dimma under seneftermiddagen, eventuellt med inslag av lättare regn.

Nästa vecka väntas få en ostadig start och ett lågtryck väntas komma in under måndag kväll och föra med sig en del snöblandat regn till tisdagsmorgonen.

– Vinden kommer också öka något men inte mer än till frisk.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons