Annons

Hallen är invigd – och premiäråkt

De svischar fort förbi och det smäller högt när någon landar på en ramp. De vuxna står kvar längs med väggarna en stund och tittar men försvinner sen ut till snittarna. Ungdomarna har fått tillbaka sin – nya – skejthall.
Trelleborg • Publicerad 4 oktober 2010
Fredrik Björk brukar åka på Gasverket flera timmar varje dag. Han tycker att den nya hallen är bättre än den gamla.
Fredrik Björk brukar åka på Gasverket flera timmar varje dag. Han tycker att den nya hallen är bättre än den gamla.Foto: Tom Wall
De yngre killarna sitter vid sidan av rampen och väntar på sin tur att få testa de nya hindren.
De yngre killarna sitter vid sidan av rampen och väntar på sin tur att få testa de nya hindren.Foto: Tom Wall
Förväntansfulla åkare väntar på att Mats Svensson (KD) ska klippa bandet.
Förväntansfulla åkare väntar på att Mats Svensson (KD) ska klippa bandet.Foto: Tom Wall

I fem veckor har skejthallen på Gasverket varit stängd för ombyggnad. Några av killarna som brukar åka där har tittat in med jämna mellanrum, för att hjälpa till och för att kolla hur det gått. Nu är väntan över.

Klockan 17 igår klippte fritidsnämndens ordförande Mats Svensson (KD) det traditionella bandet samtidigt som han i sitt invigningstal väckte hoppet om att Trelleborg i framtiden skulle kunna få en skejtpark utomhus. Sedan rusade ungdomarna fram i rampen med ett gemensamt skrik.

Annons

– Vi hinner inte testa den så mycket idag, säger Oden Schiele. Alla andra är så bra, man vågar inte riktigt.

Han går i fjärde klass och brukar egentligen inte få lov att vara i hallen samtidigt som de äldre åkarna. Men invigningen är ett undantag.

Tillsammans med kompisarna Andreas Göransson och Rasmus Freij, och ett helt gäng killar till i samma ålder, sitter han vid sidan och väntar på sin tur. Samtidigt beundrar de hoppen och tricken som de äldre imponerar med.

En av de äldre är 19-åriga Fredrik Björk. Han går på skateboardgymnasium i Malmö och är en trogen besökare på Gasverket som gillar den nya hallen.

– Den gamla var mer svåråkt. Den här är skön att åka på, men den känns lite stel. Det gör det alltid när det är nytt, säger han.

Henrik Kilefors
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons