Annons

Hallå där...

...Håkan Svensson, som på lördag startar en Sverigeresa i Nils Holgerssons flygspår tillsammans med kompisen Anders Sällström. Varför gör ni detta?
Trelleborg • Publicerad 5 september 2013
Anders Sällström och Håkan Svensson i planet som ska ta dem ut på en Sverigeresa med högtflygande ambitioner.
Anders Sällström och Håkan Svensson i planet som ska ta dem ut på en Sverigeresa med högtflygande ambitioner.Foto: 

– I första hand är det för att jag och Anders tycker att det är kul, men det är också en möjlighet att attrahera nya medlemmar till Söderslätts flygklubb. Vi ser det som vårt sätt att dra ett strå till stacken.

Hur är det med resfebern?

Annons

– Lite pirr i magen är det faktiskt. Det är mycket att hålla reda på och vi är ju tämligen nya båda två, vi tog våra certifikat för ett år sedan.

Hur har ni förberett er?

– Den senaste månaden har vi flugit en hel del. Inga långa rundor, utan mest kvartersflygningar. Sedan har vi ju vår planering som vi gjorde i vintras. Den kommer vi att stämma av med väderleksrapporten varje kväll och varje morgon. Det gäller att vädret är bra både när vi lyfter och där vi planerar att landa.

När kommer ni hem igen?

– Om allt går som det ska har vi sex flygdagar framför oss. Första natten sover vi i Arboga, men det blir många kortare stopp på vägen dit. Målet är att sätta foten i varje landskap.

Lina Campbell
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons