Annons

Hallå där Tommy Halén

...vd för Trelleborgs hamn. Hur satsar ni på friskvård?
Trelleborg • Publicerad 28 februari 2011
Tommy Halén.
Tommy Halén.Foto: Claes Nyberg

– Vi har en anläggning i samband med omklädningsrummen. Där kan man styrketräna och gå på två olika träningspass i veckan. Dessa ligger så att de ska passa oavsett vilket schema man går på. Vi har tagit ut en tjänst som bland annat jobbar med friskvård, men som också arbetar med utbildningar. I januari erbjöds samtliga en rök- och snusavvänjningskurs med målet att alla ska vara rökfria. Dessutom ger vi friskvårdsbidrag till de som vill köpa kort och träna på andra anläggningar. Och om någon vill springa eller cykla ett lopp sponsrar vi också det.

Hur kommer det sig att ni satsar på det här?

Annons

– Det har vuxit fram. Eftersom vi har mycket utbildningar ville vi samordna det så att en och samma kille höll i alla utbildningar, då passade det bra att han också blev ansvarig för friskvården.

Vad ger satsningen för fördelar?

– Vi får friskare, positivare och mer motiverad personal. Jag brukar själv vara med på träningspassen och det skapar en bättre sämja. Det ger möjlighet att träffa alla olika grenar av företaget. Och vi ser alla likadana ut i duschen.

Finns det planer på att utveckla det här ytterligare?

– Det är vi öppna för. För ett tag sedan kom ett förslag om att cykla Ringsjön runt, det sponsrar vi gärna. Då får man titta på hur många som är intresserade och så gör man ett program runt det så att gruppen kan träna tillsammans. På så sätt skapas en teamkänsla. Vi har också pratat om att göra ett liknande arrangemang runt att åka Vasaloppet nästa år eller året därpå.

Louise Cronholm
Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons