Hallå där Rickard Frank

... chefredaktör för TA som åker till New York för att både delta och sitta i juryn i det som brukar kallas vm i tidningsdesign, Society for News Design, SND.
Trelleborg • Publicerad 3 februari 2011
Foto: Tomas Nyberg

Hur går tävlingen till?

– Det tävlas i en rad olika kategorier, till exempel bästa helheltsdesign och bästa enskilda grafik. Allt som allt är det med 13 000 bidrag från hela världen. Alla bidrag läggs ut på långbord och sen går juryn omkring och sätter sina kaffekoppar på det man tycker är intressant. Sen kan vinnaren få medaljer eller hedersomnämnande.

TA har också skickat in bidrag. Hur fungerar det när du sitter i juryn?

– Det är 22 medlemmar i juryn. Så jag får gå ut när TA:s bidrag ska bedömas.

Vad tror du om TA:s chanser i tävlingen?

– Sist kammade vi hem tre priser. Jag tycker det är ett rimligt mål att vi ska ta lika många priser i år. Jag hoppas också på att få massor av inspiration från hur andra tidningar ser ut. Så det ska bli både spännande och roligt.

Vad sätter du för betyg på TA:s design och grafik så som tidningen ser ut i dag?

– Jag vill inte betygsätta den. Men när vi gör fördjupningar och ovanliga jobb håller vi väldigt hög nivå sett till våra resurser.

Louise Löfgren
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.