Annons

Hallå där Mats Sjölin...

...ordförande i Vänsterpartiet i Trelleborg, som äntligen kan se sitt förslag om att Trelleborg ska bli en stad mot rasism bli realiserat.
Är du glad för att ditt förslag blir verklighet?
Trelleborg • Publicerad 15 februari 2014
Mats Sjölin, ordförande i Vänsterpartiet i Trelleborg, som äntligen kan se sitt förslag om att Trelleborg ska bli en stad mot rasism bli realiserat.
Mats Sjölin, ordförande i Vänsterpartiet i Trelleborg, som äntligen kan se sitt förslag om att Trelleborg ska bli en stad mot rasism bli realiserat.Foto: Foto: Tom Wall

– Det känns väldigt bra att det äntligen blir av. Jag lämnade ju in mitt förslag redan 2007, så det har tagit sin tid. Första gången frågan var uppe i kommunfullmäktige tvekade man och ville ha en längre utredning om saken. Nu, efter att jag frågat vart det hela tagit vägen, kommer det till slut upp till beslut.

Vad är syftet med förslaget att Trelleborg ska ansöka om anslutning till den europeiska koalitionen av städer mot rasism, ECCAR?

Annons

– Dels handlar det om att sätta fokus på de här frågorna, dels om att Trelleborg ska bli mer aktivt i arbetet mot rasismen.

Hur ska det gå till?

– I och med att Trelleborg blir med i koalitionen får man en mängd kontakter där man kan dra nytta av de erfarenheter som andra gör i arbetet mot rasism. Man kan ju även hoppas att Trelleborg kan göra något bra som andra kan ta lärdom av.

Varför ska just Trelleborg bli med?

– Det är extra viktigt här eftersom det finns andra strömningar som det behövs motvikter till.

Ska du själv gå på mötet i kommunfullmäktige 24 februari där beslutet ska fattas?

– Ja, det tänker jag. Jag har inte fått någon kallelse den här gången, men jag talade för min sak förra gången det var uppe i fullmäktige.

Lina Campbell
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons