Annons

Hallå där Göran Fredriksson...

...president i Falsterbo-Vellinge Rotaryklubb som tillsammans med Rotaryklubbarna i Malmö-Limhamn och Falsterbo-Skytt har gett Sjöräddningssällskapet i Vellinge ett bidrag på 15 000 kronor.
Trelleborg • Publicerad 2 augusti 2012
Foto: Kim Hall

Hur kommer det sig att ni ger ett bidrag till Sjöräddningen?

– Jag hade bara varit president i ett par veckor när jag fick indikationer på att det här bidraget var på gång. Jag tänkte att det blir bra pr för Rotary i sydöstra Skåne och att det var en utmärkt idé att just Sjöräddningen skulle få pengarna. Det är en verksamhet som faktiskt räddar liv och är lokaliserad i samma område som vår Rotaryklubb.

Annons

Var kommer pengarna ifrån?

– Det är pengar som vi har samlat in på olika sätt i våra lokala klubbar. Det är medlemsavgifter, lunchintäkter och pengar som vi har fått från olika former av evenemang.

Vad hoppas du att bidraget kommer användas till?

– Jag vet att de har många stora hål att stoppa pengarna i. Även om alla arbetar ideellt så har de en årskostnad på 200 000 kronor. Det är oerhört viktigt att de kan fortsätta sin verksamhet och rädda liv.

Sanna Wahanta
Lisa Kron
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons