Annons

Hallå där Emmely Olander...

Scenfolket skulle haft premiär för föreställningen Huset som Rut glömde, den 10 mars. Men nu tvingas de ställa in.
Trelleborg • Publicerad 11 februari 2009

Emmely Olander, ordförande i Scenfolket, varför ställer ni in era föreställningar?

- En av skådespelarna har blivit sjuk. Hon har fått halsfluss och kanske körtelfeber och kände att hon inte kunde prioritera teatern.

Annons

Kunde ni inte ha tagit in en ersättare?

- Nej, den skådespelerskan som blev sjuk har en så pass stor roll. Det går inte att begära att någon ska hinna läsa in den på de två repetitionstillfällen vi har kvar innan den 10 mars.

Hur känns det att behöva ställa in då?

- Det är ju så klart jättetråkigt. Men jag vet ju att man inte ska anstränga sig om det är körtelfeber, jag fick själv inte lov att rida mina hästar när jag hade det. Jag hoppas att vi kan sätta den upp den någon gång i framtiden, med rätt ensemble för det är en väldigt rolig pjäs

Hade ni hunnit sälja några biljetter?

- Vi hade haft biljettsläp, men jag hann ringa och stoppa det innan någon köpte biljetter.

Vad ska ni göra nu?

- Vi har mycket på gång i alla fall. Barnverksamheten är igång hela tiden, de ska spela Pippi Långstrump nästa gång.

När spelas nästa föreställning?

- Jag och de andra två gruppledarna ska spela en komedi, Så blir du av med din oro, den 24-27 juni. Sedan har vi auditions i augusti för vår nästa uppsättning. Den handlar om trelleborgare och är skriven av vår förra ordförande Monica Alfredsson.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons