Annons

Hallå där Emma Hult

I början av februari valdes Emma Hult, 25 år från Trelleborg, återigen till språkrör för Miljöpartiets studentförbund Gröna Studenter. Det är andra året i rad som hon har fått förtroendet att vara förbundets ansikte utåt tillsammans med Patricio Vergara.
Trelleborg • Publicerad 25 februari 2014
Foto: 
Emma Hult I början av februari valdes Emma Hult, 25 år från Trelleborg, numera boende i Jönköping, återigen till språkrör för Miljöpartiets studentförbund Gröna Studenter. Det är andra året i rad som hon har fått förtroendet att vara förbundets ansikte utåt tillsammans med Patricio Vergara.
Emma Hult I början av februari valdes Emma Hult, 25 år från Trelleborg, numera boende i Jönköping, återigen till språkrör för Miljöpartiets studentförbund Gröna Studenter. Det är andra året i rad som hon har fått förtroendet att vara förbundets ansikte utåt tillsammans med Patricio Vergara.Foto: Foto: Privat

1 Vad ser du mest fram emot under året som språkrör?

- Att få vara med under en valrörelse och under den medlemstillströmning som det brukar medföra. Under fyra månader kommer jag att vara tjänstledig från mitt jobb som byggnadsingenjör för att arbeta heltid med valrörelsen. För mig kommer det att bli en stor omställning, men det ska bli jätteroligt att få göra något fullt ut som jag annars brukar göra ideellt på kvällstid.

Annons

2 Vilken är den viktigaste valfrågan anser du?

- Det är utan tvekan skolan. Ända från förskolan upp till högskolenivå. Det är viktigt att fler ges möjlighet att studera vidare. Det är svårt att få jobb i dag utan en eftergymnasial utbildning. Vi vill höja studiebidraget men också att det ska skapas fler utbildningsplatser utspridda över hela landet. Jag tror att det är lättare att ta steget att börja studera om det finns utbildningar i närheten av där man bor.

3 Vad blir nästa steg i din politiska karriär?

- Jag finns med på 19:e plats på Miljöpartiets lista till Europaparlamentet samtidigt som jag kandiderar till riksdagen. En plats i riksdagen har varit en dröm men det kan vänta till om fyra år. Under den senaste tiden har kommunpolitiken vuxit i mina ögon. Jag skulle gärna vara med och påverka på kommunal nivå.

Lisa Kron
Hanna Folkemark-Ellborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons