Annons

Hallå där...

Trelleborg • Publicerad 29 juni 2007

...Agneta Westesson, konstnär och initiativtagare till helgens utställning "Konst-iga stolar" i Beddingestrand klockan tio till 16.

En massa stolar på en strand, varför det?

Annons

– En gång för länge sedan gick jag på en strand i Norrland där man ställde ut skulpturer och annat. Förra sommaren fick jag en blixtidé om att man skulle kunna göra något liknande här. Så kom jag på att man skulle kunna promenera längs stranden och sen sätta sig i en stol och filosofera lite. Och inte i vanliga strandstolar, utan roliga, lite annorlunda.

Vilka är det som ställer ut?

– Det är mellan 35 och 40 utställare, de flesta från nätverket Öppna sinnen. Det har varit ett enormt gensvar bland dem och resultatet är helt tokigt. Det är bara fantasin och lekfullheten som fått styra.

Vad kan man väntas få se för stolar i helgen?

– Jag har gjort en rullstol av toa- och hushållsrullar med en plym högst upp. En stol är formad som en spindel där man sitter i själva spindekroppen, en annan är i guld med en groda på som kan bli till en prins. Det finns allt!

Christina Malmberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons