Halka orsakade fyra olyckor på fredagsmorgonen

(Uppdaterad 15.15) Fredagsmorgonens halka orsakade sammanlagt fyra olyckor inom ett par timmar i Trelleborgs kommun. Den allvarligaste olyckan inträffade strax efter klockan nio på morgonen på väg 101 mellan Hönsinge och korset till Jordberga.
Trelleborg • Publicerad 19 december 2003

En personbil med två vuxna och två barn fick sladd och krockade med en mindre skåpbil. Tre personer i bilen klämdes fast och samtliga inblandade i olyckan fick föras till sjukhus. De två vuxna i personbilen ådrog sig, enligt räddningsledaren, allvarliga skador. Skåpbilens chaufför chockades och fick också föras till sjukhus. I personbilen fanns också två hundar som dog i olyckan. Knappt 40 minuter tidigare hade en personbil fått sladd och kört av vägen ett 100-tal meter därifrån. Föraren till den bilen fördes i ambulans till sjukhus, men uppges bara ha ådragit sig lindriga skador. Medan räddningstjänsten i Anderslöv befann sig på den olycksplatsen och inväntade polisen inträffade den andra ännu allvarligare olyckan. - De var kvar och väntade på polisen och hörde då smällen en bit bort. Det var glashalt på vägen där, säger räddningsledare Leif Brobeck vid räddningstjänsten i Trelleborg. Tidigare på morgonen hade ytterligare två singelolyckor inträffat. Den första var en kvinnlig bilist som vid sextiden sladdade in i ett träd på kustvägen i höjd med Skateholms camping. Hon fördes till sjukhus med lättare skador. En timme senare voltade en bil på Ugglarpsvägen, även i detta fallet undkom föraren med lindriga skador.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.