Annons

Hälften som sökt feriearbete får en plats

Fredagen var sista dagen att lämna in ansökan till kommunens feriejobb för ungdomar. Strax före lunch hade drygt 160 ungdomar lämnat in sina ansökningar till de 80 platser som finns inom bland annat äldreomsorg, barnomsorg och parkförvaltning.
Trelleborg • Publicerad 17 maj 2002

Förra året var antalet sökanden över 200. På nästa vecka sker dragningen till de 80 platserna och sedan tar det ytterligare någon vecka innan Kerstin Lindqvist som är assistent på arbets- och försörjningsenheten har gjort alla placeringar. - Förhoppningen är att alla ska få sina besked vecka 22, säger hon. Precis som förra året så sker utlottningen genom att kommunchefen Rutger Persson slumpmässigt drar 80 ansökningar som sedan placeras utifrån de önskemål de haft. Den första treveckorsperioden startar den 17 juni och den andra perioden den 8 juli. De arbetande ungdomarna får en lön på 40 kronor per timme. För de som behöver åka buss till och från sitt feriejobb så utgår ingen extra ersättning. - Det är en del från Smyge och Klagstorp som har sökt och vi har en del platser där så då får de dem först och främst, säger Kerstin Lindqvist.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons