Annons

Hälften av niorna fick godkänt

Trelleborg • Publicerad 3 november 2005

Drygt 50 procent av alla nior som gick det här årets sommarskola fick betyget godkänt i matematik, svenska eller engelska. Det visar rapporten från 2005 års upplaga av utbildning för dem vill läsa upp sina meritvärde.

För tredje sommaren i rad ordnades i somras en sommarskola i samverkan mellan grundskolenämnden och gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Sammanlagt deltog 47 elever, 31 stycken som just då gått ut nionde klass, och 16 från gymnasiet som inte hade fått godkänt.

Annons

Av de 31 från nionde årskursen var det 15 som klarade sig och kunde kvittera ut meritvärdet godkänt. Sämre gick det för elever från IV-programmet; endast tre av de 16 eleverna därifrån blev behöriga.

Utbildningen ordnades på Söderslättsgymnasiet under fyra veckor. Lärarna Marie Hanselius, som svarade för matematikundervisningen, arbetade tillsammans med Ted Åberg som stod för svenska- och engelskalektionerna.

Kostnaden för sommarskolan uppgick under 2005 till 110 000 kronor, alltså cirka 2 330 kronor per deltagare.

Inför nästa års sommarskola frågar sig rektorn Mattias Rådmark i rapporten om sommarkurserna om man inte bör ha en maxgräns för antalet elever i respektive grupp, om det inte ska vara en lärare i vardera ämne och om man inte ska försöka finna ytterligare en resurslärare.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons