Annons

Halalförbud ger dyrare kyckling

Efter att den nya kostpolicyn har klubbats i fullmäktige och gett effekt har tio kycklingprodukter fått strykas på kommunens inköpslista. Sverigedemokraternas förslag på ett förbud mot halalmärkta livsmedel gick igenom.
Trelleborg • Publicerad 4 november 2013
Foto: 
Foto: Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX

– Nu får man inte köpa in livsmedel med religiösa förtecken och därför godkändes inte dessa. Vi har dock aldrig köpt in dem på grund av att de är halalmärkta utan för att de är av bra kvalitet. Vi har inte ens talat om för någon att de är halal, säger kostchef Ulrika Arnell.

Fyra av kycklingprodukterna har helt tagits bort ur sortimentet medan sex har ändrats. Detta har fört med sig extra kostnader.

– Vi måste vi göra tilläggsanbud på dessa produkter vilket drar upp priset. Mellan 25 och 30 procent dyrare är produkterna. Det gör att vi inte har råd att köpa in dem lika ofta, säger Ulrika Arnell.

Lisa Kron
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons