Annons

Häktades för lägenhetsbrand

Trelleborg • Publicerad 14 december 2005

Branden i en lägenhet på Hansagatan tidigt på lördagsmorgonen tog en ny vändning när mannen i lägenheten häktades misstänkt för mordbrand.

Larmet gick till räddningstjänsten i Trelleborg klockan halv fyra på lördagsmorgonen. När räddningstjänsten kom fram fanns en man i den brinnande lägenheten, Men man lyckades få ut honom innan han kom till någon allvarlig skada.

Annons

Elden kunde släckas snabbt och det konstaterades lika snabbt att branden var anlagd. Mannen greps drygt en timme efter larmet och anhölls senare under morgonen.

Tingsrätten förklarade den 41-årige trelleborgaren häktad. Skälen för häktning var dels risken för fortsatt brottslighet, dels att lindrigare straff än två års fängelse inte finns för mordbrand. Åtal ska vara väckt senast den 27 december. Rätten beslutade också om en så kallad liten sinnesundersökning, ett § 7-intyg.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons