Annons

Häktad kräver skadestånd

En man bosatt i Trelleborgsområdet kräver genom sin advokat över 600000 kronor i skadestånd för att ha suttit häktad i åtta månader för ett brott han senare inte blivit dömd för.
Trelleborg • Publicerad 25 juni 2007

Mannen greps den 6 december 2005 av tullkriminalen och häktades kort därefter för grov narkotikasmuggling. Den 18 oktober 2006 frikändes han från brottet i Tingsrätten och försattes på fri fot.

Däremot dömdes mannen för annan brottslighet, för vilken han inte suttit häktad, till två månaders fängelse.

Annons

Mannen driver en enmansrörelse och bör enligt advokaten få ersättning för förlorad arbetsinkomst i 200 dagar, det vill säga 320.000 kronor. Detta då han suttit häktad för brottet han inte dömts för under en lång tid.

Mannen ska dessutom ha fått dåligt rykte på hemorten på grund av frihetsberövandet och har övervägt att flytta till annan ort då han känner sig utpekad. Han kräver därför ersättning även för lidande på 300000 kronor.

Christina Malmberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons