Annons

Häktad duo åtalas för inbrott i villa

De båda narkotikapåverkade männen stoppades av polis när de färdades i en stulen bil på väg 108. I bilen hittades dessutom stöldgods. Nu åtalas de för grov stöld och flera andra brott.
Trelleborg • Publicerad 15 augusti 2013

En landskronabo och trelleborgare, 23 respektive 24 år gamla greps den 31 juli utanför Trelleborg. Bilen som de färdades tillhörde en person från Hammarlöv och när han kontaktades visade det sig att han haft inbrott i sin villa. I bilen hittades trisslotter värda 1 700 kronor som stulits från villan och en guldklocka som kom från ett inbrott i Simlinge. Männen var också narkotikapåverkade. De anhölls samma dag och häktades tre dagar senare.

Förutom grov stöld åtalas männen för häleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel och ringa narkotikabrott. 23-åringen åtalas dessutom för grov olovlig körning och rattfylleri.

Om de fälls i en kommande rättegång kan de dömas till minst sex månaders fängelse. Männen förnekar grov stöld och häleri men erkänner narkotikabrott. 23-åringen är sedan tidigare dömd för olovlig körning.

Louise Löfgren
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons