Annons

Hakkors och Hitlerhälsningar vid skola – flera anmälningar

Skolan Framtidskompassen i Västra Ingelstad har polisanmält flera fall av klotter och hets mot folkgrupp. I ett av ärendena finns två misstänkta ungdomar.
Västra Ingelstad • Publicerad 15 maj 2019
Polisen har fått in flera anmälningar från Framtidskompassen.
Polisen har fått in flera anmälningar från Framtidskompassen.Foto: Bertil Ericson/TT

Klottret upptäcktes i slutet av april och början av maj. Totalt rör det sig om tre olika tillfällen. Någon har klottrat olika så kallade graffititaggar inne på skolans område.

Förutom misstanke om skadegörelse har det även gjorts polisanmälningar om hets mot folkgrupp. Detta eftersom någon klottrat hakkors vid två av tillfällena.

Annons

På valborgsmässoafton såg två pojkar som var på väg hem när två andra ungdomar klottrade. De ska även ha gjort heil Hitler-hälsningar. I det fallet finns det två misstänkta personer, en pojke född 2005 och en 2006.

TA har tidigare skrivit om flera liknande händelser på samma skola. I april i fjor upptäcktes hatiskt klotter. Och så sent som i helgen vandaliserade inkräktare bland annat utemöbler på skolgården.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons