Annons

Håkan har tagit 500 000 bilder

På fredagen skrevs historia på Örtagårdens förskola när alla avdelningarna traditionsenligt blev fotograferade. Då tog nämligen fotografen Håkan Erickson sitt 500 000:e skolfoto.
Trelleborg • Publicerad 23 oktober 2009
Foto: 
Foto: 
Barnen på Örtagårdens förskola och chefen från Svenska klassfoto gratulerade Håkan Erickson till 500 000:e bilden med tårta och sång.
Barnen på Örtagårdens förskola och chefen från Svenska klassfoto gratulerade Håkan Erickson till 500 000:e bilden med tårta och sång.Foto: 

TRELLEBORG. – Jag har jobbat med det här i 35 år och inte varit hemma och sjuk en enda dag, säger han.

Håkan Erickson har arbetat på samma företag, Svenska klassfoto, i alla år. Han jobbar i Skåne och Blekinge och har fotat elever i både för-, grund- och gymnasieskolan. Till Örtagårdens förskola har han kommit i mer än 20 år, och även på andra förskolor i kommunen är han igenkänd – Håkan Erickson tar enskilda bilder och klassfoton på 75 procent av Trelleborgs förskolor.

Annons

– De senaste åren har det blivit så att jag riktat in mig mer på förskolor. Jag älskar de små barnen, jag tycker om deras sätt och frågor. De är oförstörda.

Några speciella knep för att lyckas med fotona har han inte. Några barn är lite rädda och andra skrattar åt nästan vad som helst.

– Du måste tycka om barn, helt enkelt, säger Håkan Erickson innan han sätter ett gosedjur på huvudet, vränger till rösten och börjar skoja med nästa grupp.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons