Annons

Hade med sig tio kilo amfetamin

Mannen var på väg till Norge för att åka skidor när tullen stoppade honom. Under sätet fanns tio kilo amfetamin. Nu döms han till sju års fängelse.
Trelleborg • Publicerad 13 juli 2011

Det var i december i fjor som tullen i Trelleborg stoppade 21-åringen när han kom med Sassnitz-färjan. Vid en undersökning av hans bil hittades de tio paketen med amfetamin. Enligt Ystads tingsrätt är han skyldig till grov narkotikasmuggling.

Mannen å sin sida menar att han inte kände till att drogerna fanns i bilen och har både i polisförhör och under rättegången hållit fast vid sin historia om att han skulle åka skidor i Norge. Att han inte bokat något boende, eller kunnat berätta var han skulle åka, förklarar han med att han tänkte stanna vid första bästa skidbacke och därefter ordna boende. I bagaget hade han packat skidpjäxor, en hjälm samt en overall.

Annons

Tingsrätten gör bedömningen att det är osannolikt att någon skulle placera så mycket droger i en bil utan att chauffören visste om det. Vidare menar rätten att uppgifterna om skidresan får hela historien att låta som en efterhandskonstruktion. "Någon annan rimlig slutsats än att mannen vid införseln till Sverige känt till förekomsten av narkotikapartiet i bilen kan inte dras", står det i domen.

21-åringens fingeravtryck har inte hittats på de tio amfetaminpaketen. Däremot har en annan mans fingeravtryck dykt upp på några av dem. Han är nu anhållen i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för grov narkotikasmuggling.

Tove Sundén
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons