Annons

Gympaföreningen firade sina nittio år

Trelleborgs gymnastikförening är en osedvanligt pigg 90-åring. På söndagen hyllades den jubilerande klubben med uppvisning i Söderslättshallen.
Trelleborg • Publicerad 13 december 2004
Evelina Cronqvist i gul klänning var en av gymnasterna.
Evelina Cronqvist i gul klänning var en av gymnasterna.Foto: 
Selma Jakupovic visade Step up och yogaövning.
Selma Jakupovic visade Step up och yogaövning.Foto: 
En av barngrupperna visade sina konster.
En av barngrupperna visade sina konster.Foto: 
Här hoppar Minna Peter. bild: claes nyberg
Här hoppar Minna Peter. bild: claes nybergFoto: 

Flera hundra föräldrar, syskon och vänner satt förväntansfulla på läktaren för att se barnen och ungdomarna visa sina gymnastiska konster. Applåderna avlöste varandra efter de olika uppvisningarna.

Showen varade i ungefär en timme och späckades med många bekanta musikstycken, alltifrån schlagers och visor till pop- och rocklåtar.

Annons

Med sina 600 medlemmar är det fortfarande tillströmning till klubben, som alltså startades 1914. – Kul att intresset för gymnastik ökat i vår förening. Bara under de senaste åren har det märkts att fler har fått upp ögonen för oss, berättar Marie Doggart.

Hon presenterade de respektive grupperna som deltog, från den högtidliga inmarschen till de olika avdelningarna.

Vid Marie Doggarts sida stod Jonathan Ottosson. Han var diskjockey och såg till att publiken fick höra en bred blandning av musik.

Publiken fick se en kavalkad av de respektive grupperna, från de yngsta deltagarna till medlemmar i 40-årsåldern. Temat varierade från Pippi Långstrump till 1970- och -80-tal som utgjordes av några välkända discolåtar. Några av barnen bar rödlätta peruker med flätor och påminde om Astrid Lindgrens mest berömda figur.

– Vi har försökt göra en tillbaka blick ända till tiden då föreningen startade för 90 år sedan. Det vill vi uttrycka i kläder, musik och rörelse, förklarade Marie Doggart.

Det gjordes kullerbyttor och det hoppades livligt upp på plintar och studsades ivrigt i trapetserna. Det slogs volter, gjordes yogaövningar och aerobics. Tolvåriga Linda Haliti var en av ungdomarna som var där för att visa prov på sina gymnastiska konster och rörelser.

– Vi ska göra spagathandvolt, vilket är jättekul. Dessutom ska vi hjula, berättade hon.

Selma Jakupovic och hennes trupp visade bland annat en form av yoga och även Step up.

Förutom sex till åttaåringarna deltog mixgruppen, nybörjargruppen, tävlingsgruppen och aerobicstruppen.

Johan Persson

Annons

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons