Annons

Gympaföreningar strider om träningstider

Trelleborg • Publicerad 12 september 2007

Ett bråk har har brutit ut mellan två gymnastikföreningar i Trelleborg. Konflikten mellan de båda gymnastikföreningarna handlar om vem som ska ha rätt till en timmes träning i Liljeborgs idrottshall under tisdagkvällar.

Friskis och svettis har efter att ha tränat på Liljeborg på den aktuella tidpunkten i flera år nu fått flytta på sig och erbjudits lokal på Vannhög under torsdagkvällar.

Annons

- De som är med på passet är inte funktionshindrade, vilket angetts som skäl för att de ska få just den här tiden i idrottshallen på Liljeborg, hävdar Mona Skog, ordförande i Friskis och svettis i Trelleborg.

I en skrivelse till kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och vård- och omsorgsnämnen efterlyser Friskis och svettis tydligare principer för hur träningstider ska tilldelas. Brevet till de respektive kommunala organen ifrågasätter också Träningscenters rätt till den aktuella tiden på Liljeborf på tisdagkvällar.

Gerti Telscher, engagerad i Träningscenter, är besviken på Friskis och svettis agerande.

- Jag har försökt, men tydligen utan resultat, att förklara att funktionshindrade har tränat passet före i samma lokal, mellan klockan 16-18, och att de behöver vänta på transport hem eller titta på när vi har ryggjympa med en annan grupp, säger Telscher.

Mats Rengbo på fritidskontoret suckar när bråket om träningstider förs på tal.

- Det är två föreningar som inte drar jämnt. Vi har tilldelat dessa tider och har heller inga planer på att ändra på dem, säger han.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons