Annons

Gymnasiets bästa kompis prisades

- Fantastiskt!, det var Daniel Ekbergs kommentar när han på fredagen fick ta emot Lions stipendium till Söderslätts gymnasiets bästa kompis.
Trelleborg • Publicerad 13 februari 2004
Bild: Tomas Nyberg
Bild: Tomas NybergFoto: 

Daniel Ekberg Bild: Tomas Nyberg En utmärkelse lärarna och eleverna gemensamt beslutat att han är värd. - När jag fick veta att jag fått stipendiet blev jag först förvånad, men nu är jag bara glad att de valt mig. Kriterierna man skalla uppfylla är att var en god förebild, stötta och hjälpa andra, ta ansvar för sig själv och andra samt delta i kampen mot rökning, alkohol och droger. Stipendiet är en resa till Frankrike där Daniel får träffa andra stipendiater och bo i en fransk familj. När Sven Danielsson, president i Lions Trelleborg delade ut priset fick Daniel även träffa Anna Guldstrand som fick priset för två år. Tanken är att hon skall dela med sig av sina erfarenheter till Daniel. Franska kan Daniel ännu så länge inte. Från skolan fick han en parlör för att kunna plugga in några glosor innan planet lyfter. Till hösten planerar Daniel att komplettera på KOMVUX innan han tar itu med sina framtidsvisioner. - Jag vill bli fritidsledare eller fritidspedagod, berättar Daniel som går tredje året på barn- och fritidsprogrammet. På sikt läser jag kanske till socionom.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons