Annons

Gymnasiet byggs om efter nyår

Om kommunfullmäktige ger sitt godkännande påbörjas ombyggnaden av Söderslättsgymnasiets A-byggnad efter nyår. Ombyggnaden, som beräknas pågå under hela nästa år, är välkommen.
Trelleborg • Publicerad 5 november 2009

TRELLEBORG. – Det finns ett stort behov, det är fukt och mögel på flera ställen. Men om den byggs om kommer det att bli en fantastisk lärmiljö på skolan, säger Lisbeth Netteberg, chef för gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.

Själva ombyggnaden beräknas kosta 39 miljoner kronor. Till det har nu gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden begärt 3,9 miljoner kronor för nya inventarier i samband med ombyggnaden.

Annons

Under tiden som A-byggnaden byggs om beräknas verksamheten kunna rymmas i de andra byggnaderna på Söderslättsgymnasiet. När ombyggnaden är klar står flera lokaler tomma på grund av vikande elevantal. Det rör sig om BC-huset, där vuxenutbildningen finns i dag, och DE-huset, som rymmer en gammal gymnastiksal och omklädningsrum. Vad som händer med dessa lokaler är oklart.

– Det är en fråga för fastighetsnämnden, men principiellt tycker vi inte att kommunen ska äga lokaler som inte behövs i verksamheten, säger Lars Mikkelä (M), vice ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons