Annons

Gymnasieetta på kladdkaka

I går avgjordes vem som är bäst på Söderslättsgymnasiet på att baka kladdkaka. Vann gjorde Sofia Svensson.
Trelleborg • Publicerad 5 december 2005
Olivia Borg och Emilie Knutsson proväter kladdkakor. En del traditionella medan andra lite mer vågade med topping och garnering av olika slag.BILD: CLAES NYBERG
Olivia Borg och Emilie Knutsson proväter kladdkakor. En del traditionella medan andra lite mer vågade med topping och garnering av olika slag.BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Tävlingen arrangerades av Olivia Borg och Maria Jönsson som går i NV03A.

– Vi har ett individuellt val som heter Organisation och ledarskap. Och där fick vi i uppgift att just organisera och leda något. Kladdkaka är gott och då tänkte vi att man kunde ordna en tävling i det, säger Olivia Borg.

Annons

En inbjudan gick ut till alla på Söderslättsgymnasiet och i går avgjordes tävlingen i aulan på S:t Nicolai plan. 11 nybakade bidrag ställde upp.

Olivia Borg satt själv i juryn tillsammans med kompisen Emilie Knutsson. De hade det tveksamma nöjet att provsmaka alla bidragen.

– Vi har smakat på hälften och vi är rätt mätta nu, säger Olivia Borg, halvvägs in i tävlingen.

Jurydeltagarna har varsin röst och publiken bidrar med en röst. Totalt deltog omkring 90 elever i omröstningen. De hade bland annat att ta ställning till bidrag från Niklas Gunnarsson och Daniel Juul.

– Jag ställer mest upp som sympatideltagare, säger Niklas Gunnarsson.

– Jag vill bara ha bekräftelse på att min chokladkaka är godast, säger Daniel Juul.

Men den bekräftelsen fick han inte. I stället vann Sofia Svensson hela tävlingen och första priset i form av en ful fisk i keramik.

För Olivia Borg och Maria Jönsson återstår nu att skriva en rapport om arrangemanget som ska lämnas in på kursen.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons