Annons

Gymnasieelevernas skolbuss hotad

Till höstterminen kan gymnasieeleverna i Trelleborg få sluta skolan så sent som klockan 16. Men hur de elever som bor utanför stan ska komma hem är ännu inte löst.
Trelleborg • Publicerad 6 juni 2003

I Skånetrafikens nya tidtabell som börjar gälla den 15 juni går fortfarande de sista bussarna för skolelever, som linje 387, 382 och 385 klockan 15.40. Mats Bucht som är rektor inom gymnasieområdet Söderslätt har samordnat arbetet med de nya lektionstiderna. - Vi bedömer att vi måste lägga in lektioner så sent som till klockan 16 om vi ska få plats med alla de olika val som eleverna kan göra inom gymnasiet. Dessutom vill vi samordna tiderna med Komvux för lokalernas skull, och se till att lärarna kan få fler gemensamma raster. Han bekräftar att frågan om busstider ännu inte är löst. - Det är inte klart, men vi kommer att lösa det under sommaren. Vi diskuterar med Skånetrafiken om det. På Skånetrafiken fick man besked om att Trelleborg önskade ändrade busstider på vissa linjer i början av året. Vanligtvis kräver företaget att önskemål om speciella tider ska vara inne redan innan jul, för att planeringen ska gå i lås. - Vi var villiga att göra ett undantag, berättar Maria Holmgren som är affärsutvecklare för regionbussarna. - Men när vi var inne i mars ville vi ha ett besked för att kunna trycka våra nya tidtabeller och göra klart höstens planering. Då meddelade Trelleborgs kommun att de inte ens hade MBL-förhandlad de nya tiderna. Gymnasiet hade heller inte pratat sig samman med grundskolan. Därför fick vi veta att vi skulle låta tiderna vara kvar som de är tills vidare. Enligt Maria Holmgren är det inte bara gymnasieelever som använder sig av bussarna. Därför måste Skånetrafiken ha ett besked från hela kommunen hur man vill ha det med busstiderna. - Skolan får titta på hur många elever totalt det handlar om som kan drabbas av det här. Rör det sig om ett fåtal elever kanske det finns andra lösningar vi kan hitta.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons