Annons

Gymnasieelever nöjda med butikers miljötänk

Elever på Sundsgymnasiets naturprogram har granskat miljötänket hos tre livsmedelsföretag i Vellinge kommun. Sofie Meijer berättar att butikerna tänker mer på miljön än vad de trodde först.
Trelleborg • Publicerad 12 februari 2009

Hur har det gått för er?

- Nu har vi undersökt butikernas utbud av ekologisk varor, deras energiförbrukning och deras varutransporter. Vi har även delat ut enkäter till kunder och personal för att få dem att tycka till.

Annons

Vad har ni kommit fram till?

- Vi har inte blivit väldigt överraskade av resultatet men det visar sig att butikerna tänker mer på miljön än vad vi trodde. De har ganska stort utbud av närproducerad mat och de flesta av de vi pratat med är intresserade av miljöfrågor.

Vad har ni fått för respons av kunderna?

- Det är många som skulle köpa tygkassar om det funnits och de tänker på hur deras inköp påverkar miljön.

Vad händer härnäst?

- Under vecka 10 ska vi göra en uppföljning för att se om företagen har förbättrat sig. Sedan blir det en liten prisutdelning till vinnaren. Vi bedömer dels hur det såg ut från början och dels hur de har lyckats förbättra sig.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons