Annons

Gunnar Hökmark på hamninspektion

Imponerande stort!, tyckte Gunnar Hökmark om Trelleborgs hamn som han besökte på tisdagen. Den moderate EU-politikern är på turné i sina sydskånska hemtrakter inför sommarens parlamentsval.
Trelleborg • Publicerad 6 april 2009
Jim Leveau visade runt Gunnar Hökmark, Göran Gärtner och Ulf Bingsgård. Lågkonjunkturen märks i Trelleborgs hamn, fick Hökmark veta. Foto: Tomas Nyberg
Jim Leveau visade runt Gunnar Hökmark, Göran Gärtner och Ulf Bingsgård. Lågkonjunkturen märks i Trelleborgs hamn, fick Hökmark veta. Foto: Tomas NybergFoto: 

I snålblåsten i Trelleborgs hamn kom Gunnar Hökmark att tänka på modelltåg.

– Alla länder har olika transportsystem och det är inte effektivt. Det är som att alla har var sin Märklinbana som de kör omkring med.

Annons

Transportfrågor engagerar Gunnar Hökmark, Moderaternas toppnamn i Europaparlamentet. I upptakten inför sommarens parlamentsval tillbringar han några dagar i Sydskåne. Malmö och

Trelleborg på tisdagen, och födelsestaden Ystad på onsdag.

Ett studiebesök i Trelleborgs hamn är en av aktiviteterna på programmet. Hökmark fick sällskap av kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård och Trelleborgsmoderaten Göran Gärtner. Jim Leveau, trafik- och säkerhetsansvarig i hamnen, skjutsade runt dem i en vit minibuss och berättade om verksamheten.

– De ville visa mig hamnen och det tyckte jag var bra. Att bygga ut transportstrukturerna är en viktig del av det vi behöver göra i Europa, säger Gunnar Hökmark.

Han har tidigare varit drivande bakom förslaget till hamndirektiv som röstades ner av EU-parlamentet 2006 efter omfattande fackliga protester.

– Det var en otjänst. Verksamheten i hamnarna behöver avregleras, inte så mycket här som nere på kontinenten.

Ulf Bingsgård tycker att Gunnar Hökmarks besök är en chans att visa på Trelleborgs hamns betydelse i Europa.

– Det är vi dåliga på att lyfta fram. Gunnar blir troligen omvald till Europaparlamentet, och då har vi någon där som har varit i Trelleborg och kan arbeta för sådant som är bra för hamnen och staden.

David Hylander
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons