Annons

Gunilla skrapade fram vinst

Snacka om tur. Gunilla Schlyter, undersköterska på Tornspirans äldreboende i Trelleborg, har skrapat fram en högvinst. På en trisslott.
Trelleborg • Publicerad 24 mars 2004
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG Hon har vunnit 50 000 kronor och har chans att vinna fem miljoner kronor på torsdag i TV 4. - Visst är det kul! Jag som har vunnit högst 75 kronor på varje lott som jag har köpt tidigare. Det här hade jag aldrig kunnat drömma om, säger Gunilla Schlyter. Det kom helt överraskande när hon i slutet av förra månaden plötsligt skrapade fram de tre symbolerna för tv-apparaten. - Jag brukar köpa några lotter när jag fått lön, oftast för 50 eller 100 kronor, säger hon. Det började med att hon köpte två trisslotter och vann 25 kronor. För vinsten köpte hon hon två lotter med dubbelchans. Och gnuggade fram de tre tv-apparaterna. På onsdagen bär det iväg till Stockholm tillsammans med maken Stellan följer med. Först hämtar Svenska spel paret Schlyter på flygplatsen - i limousin! - Allra helst hade jag åkt vanlig bil. Det är ju trist att åka limousin. Rutorna är ju tonade så att man inte ser vem som åker i den, skämtar hon och brister ut i skratt. Senare under kvällen blir de bjudna på middag på restaurang av speljätten. Allvaret börjar på torsdagsmorgonen, någon gång mellan 8.30-8.45. Då ska Gunilla Schlyter skrapa i direktsändning. - Visst känns det lite nervöst. Men jag tar inte så allvarligt på det hela. Jag är ju garanterad 50 000 kronor. Och så får jag en resa till Stockholm, en stad som jag verkligen gillar, säger hon Förutom besöket i Fyrans TV-hus blir det dessutom en rundvandring i huvudstaden. - Jag ska gå en sväng till Liljevalchs konstsalong. Det brukar vara intressant att se vad som visas där, säger hon. Redan nu har Gunilla Schlyter bestämt sig för vad hon och maken ska unna sig. Blixtsnabbt berättar hon att pengarna ska finansiera en eller flera resor. - Jag älskar att se mig runt om i världen. Kanske åker vi till North Carolina i USA där vår son Fredrik bor och jobbar. Eller blir det något annat resmål. Det får vi se. Det beror på hur mycket jag skrapar fram, säger hon.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons