Annons

Gummifabrikens spill blir armband

Lokalt, miljövänligt och välgörande. Eleverna bakom UF-företaget Wrist it UF presenterade sin affärsidé på torsdagen och hoppas kunna sälja många armband till förmån för mobbade elever.
Trelleborg • Publicerad 9 november 2012
Armband från Gummifabrik som ger pengar till antimobbningsarbete – kan det vara något? Det hoppas i alla fall Frida Milemo, Emma Arnberg, Sofie Nielsen och Preedee Imcharoen.
Armband från Gummifabrik som ger pengar till antimobbningsarbete – kan det vara något? Det hoppas i alla fall Frida Milemo, Emma Arnberg, Sofie Nielsen och Preedee Imcharoen.Foto: Tomas Nyberg

– Vi hade en mentor från Trelleborg AB som tipsade oss om gummiband som blev över. De kunde vi få, berättar Frida Milemo.

Så föddes idén till att göra armband med silverfärgade detaljer. De fyra eleverna driver ett av fyra UF-företag som ekonomiprogrammets elever kommer att jobba med under läsåret.

Annons

Att driva ett företag tillsammans med sina klasskompisar är inte det lättaste.

– Den vanligaste fallgropen är att man vill jobba med sina bästa vänner. Men det är inte alltid det går så bra. Man bör välja folk efter vad de är bra på istället, säger lärare Gülsen Usein.

Vet du något UF-företag som drivits vidare som vanligt företag?

– Nej, men jag minns ett företag som blev väldigt framgångsrikt. Det var en kille som gjorde en hemsida som samlade alla dagens rätt från olika restauranger. Han tjänade en massa pengar.

Eleverna bakom företaget Wrist it UF tycker också att de lyckats hitta en bra affärsidé. Deras två olika armband kommer de att sälja för 39 och 49 kronor men de kostar enbart 9 respektive 11 kronor att tillverka.

– Men vi låter fem kronor från varje armband gå till Friends. Det är vårt sätt att tala om vad vi tycker om mobbning, säger Frida Milemo.

Maria Sällberg
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons