Annons

Gullan Bornemark på Palmlördagen

I veckan kommer palmerna åter ut på Trelleborgs gator och torg, och på lördag är det Palmlördag, som även den kommer att få annorlunda form i år.
Trelleborg • Publicerad 2 juni 2003

Tack vare nationaldagsfirandet på fredag finns det nämligen en scen på Rådhustorget, och underhållningen kan därför fortsätta på lördagen. Klockan elva blir det ett kort tal av kommunfullmäktiges ordförande Nils-Gunnar Snygg, och sedan konsert med barnmusiklegenden Gullan Bornemark, hennes son Dan samt Skrotorkestern och en nyihopsatt barnkör från Trelleborg. Programmet, som bär titeln "Tut i rutan" precis som Bornemarks tv-program på 1960-talet, varar cirka en och en halv timme och ersätter det arrangemang som brukar hållas i Stadsparken på Palmlördagen. - Gullan Bornemark är en institution i svensk musikliv, som fortfarande är aktiv. Mig veterligt har hon heller inte hållit någon regelrätt konsert i Trelleborg tidigare, kommenterar Nils-Gunnar Snygg.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons