Annons

Gula villan återigen aktuell

S och SD sa nej i fullmäktige men Gula villan kan ändå bli aktuell som flyktingboende igen.
Trelleborg • Publicerad 14 juli 2011
Foto: Claes Nyberg
Foto: Claes Nyberg

Servicenämndens ordförande Gunnar Grafström (M) har beslutat att ta upp frågan på nytt på nämndens sammanträde den 23 augusti.

– Jag vill att förvaltningarna ser över och gör en plan för mottagandet. Tanken är att Sockenvägen skulle kunna vara det första stället som flyktingbarnen kommer till, Gula villan det andra och därefter blir det utslussning i egna lägenheter, säger Gunnar Grafström.

Annons

Om förvaltningarna och ledamöterna i servicenämnden samtycker kommer frågan om pengar till renovering av villan återigen tas upp, först i kommunstyrelsen och därefter i fullmäktige.

– Jag tycker att kommunfullmäktiges senaste beslut, där de sa ja till att ta emot fler barn men nej till att renovera boendet, blev konstigt. Det är möjligt att vi var dåliga pedagoger, att de inte förstod vårt syfte, säger Gunnar Grafström.

Oppositionsrådet Per Klarberg (SD) menar att Sverigedemokraterna kommer hålla fast vid sin linje och rösta nej till en renovering av Gula villan.

– Det finns ju ett färdigt boende på Sockenvägen som de kan flytta direkt in i. Varför ska vi då plöja ner pengar i Gula villan, säger han.

Oppositionsrådet Catherine Persson (S) efterlyser fler svar innan hon kan säga hur Socialdemokraterna kommer att rösta.

– Det beror på hur ärendet ser ut. Får vi inte svar på de frågeställningar som funnits med hela vägen är det samma situation som i juni. Vi lägger inte nästan fem miljoner kronor på att renovera ett hus om vi inte vet att det kommer bli godkänt för boende, säger hon.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons