Annons

Gubbe med röd näsa gav gälla skratt

Trelleborg • Publicerad 24 februari 2008
Clownen Raimondo besökte Parken i helgen tillsammans med sin handdocka - cirkusprinsessan. Barnen skrattade högt när han showade och visade sina konster. Bild: Tomas Nyberg
Clownen Raimondo besökte Parken i helgen tillsammans med sin handdocka - cirkusprinsessan. Barnen skrattade högt när han showade och visade sina konster. Bild: Tomas NybergFoto: 

Clownen Raimondo var en glädjespridare på Parken i går. Ju mer han klantade sig, desto roligare blev det. Handdockan – cirkusprinsessan fick också vara med på ett hörn.

ºº – Det händer så mycket spännande saker och de är så tokiga, säger Mira Andersson, 5 år, som var en av de glada barnen i publiken.

Annons

Gårdagens föreställning lockade över 100 teaterbesökare till Parken för att se föreställningen Clownen och Cirkusprinsessan. Men det var inte bara barn bland publiken.

– Intresset för barnteater har blivit stort i Trelleborg och det tycker vi ju självklart är roligt. Ofta kommer hela familjen – mamma, pappa, alla barnen, farmor och morfar, berättar Rebecca Segerhagen, kultursekreterare på Trelleborgs kommun, som tillsammans med Folkuniversitetet arrangerade evenemang. Personen bakom clownkaraktären, Raimondo Junte, tror att populariteten kring föreställningen som under en femårsperiod spelat på olika platser runt om i Sverige, beror på olika faktorer.

– Det är klassisk humor och det går ut på att det uppstår en situation som sedan får en oväntad upplösning, förklarar han, medan han rättar till rekvisitan och knyter sin svarta sko som är närmare en halv meter lång.

Caroline Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons