Annons

Grönt ljus för rättspsyk

Detaljplanen som möjliggör rättspsykiatriska centrumet i Mellanköpinge kommer inte att överprövas av länsstyrelsen. Samtidigt väntar två överklagande mot centrumet på att behandlas.
Trelleborg • Publicerad 19 juli 2013

Länsstyrelsen har skyldighet att granska alla detaljplaner som antas i Skånes kommuner. I juni antog Trelleborgs kommunfullmäktige detaljplanen som möjliggör rättspsyk. Nu har enheten för samhällsplanering på länsstyrelsen beslutat att godkänna den.

Samtidigt har flera personer, bland annat Per Klarberg (SD), överklagat detaljplanen. Dessa överklagande handläggs nu av rättsenheten på länsstyrelsen. Deras uppgift är att titta på hur individen påverkas av detaljplanen. Inom tre veckor kommer de att ta sitt beslut.

Annons

-Enheten för samhällsplanering tittar på hur statliga intressen tillgodoses i detaljplanen, säger Sofie Helgesson på länsstyrelsen.

Detta gör man genom att gå igenom olika kriterier. Till exempel ska bebyggelsen ta hänsyn till människors hälsa och säkerhet, strandskyddet i miljöbalken ska försvaras och riksintresset enligt miljöbalken ska tillgodoses.

-Åkermark ingår dock inte i riksintresset, så den har vi inte tagit med i beräkningen, säger Sofie Helgesson.

Maria Sällberg
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons