Annons

Grönt för alla stängde trafikljus

Vägverket har tvingats sätta trafikljusen i korsningen C B Friisgatan/Hamngatan på blinkande gult ljus eftersom de visade grönt både för bilar och gående samtidigt.
Trelleborg • Publicerad 15 december 2005
Här var det grönt för både bilar och gående innan Vägverket satte om till blinkande gult ljus. Bild: Tomas Nyberg
Här var det grönt för både bilar och gående innan Vägverket satte om till blinkande gult ljus. Bild: Tomas NybergFoto: 

– Vi tvingades ställa om signalen eftersom den var trafikfarlig. Det berodde på att C B Friisgatan dubbelriktats. Bilarna som kom söderifrån från vägen vid p-huset kunde nu köra rakt över – och samtidigt kunde det vara grönt för gående på övergångsstället mellan McDonalds och Hamnkrogen, säger Jan Johansson på Vägverket.

Så länge C B Friisgatan var enkelriktad innebar den inställningen av trafikljusen inget problem eftersom bilarna från vägen vid p-huset då bara kunde köra ut åt öster eller väster på Hamngatan.

Annons

– Vi hade inte informerats om förändringen, säger Jan Johansson, utan jag fick veta det av en slump härom dagen. Det var olyckligt, men det är kommunens väg och vårt trafikljus, så det hela har lite fallit mellan stolarna.

Så fort det hela kom till Vägverkets kännedom ställde man om signalen så att den visar blinkande gult ljus.

– Visserligen är ljussignalerna datoriserade, men det är inte bara att ställa om den direkt, vi måste beräkna en hel del innan vi gör den nya inställningen, säger Jan Johansson. Vi ska dock se till att det åter blir grönt och rött ljus i korsningen.

Det var i samband med ombyggnaden av Föreningssparbankens hus till Åhléns och att banken flyttade ut i tillfälliga lokaler på gatan som C B Friisgatan dubbelriktades. Dock missade kommunen att meddela Vägverket förändringen, med följden att trafikljuset i korsningen länge stod och visade grönt både för bilister och för fotgängare.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons