Grönlund vill ge Smygehamn äldrecentrum

Per Grönlund (spi), ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Trelleborg, vill skapa ett äldrecentrum vid Smygehem, ett som liknar de som redan finns på Akka och Gröningen i Anderslöv.
Trelleborg • Publicerad 13 maj 2008

– De flesta lokalerna finns redan på plats vid Smygehem, säger Per Grönlund. Köket och matsalen skulle kunna erbjuda mat även till de pensionärer som bor ute i Smygehamn.

Det är i ett brev till kommunstyrelsen som Per Grönlund framför sitt förslag att skapa ett äldrecentrum likt Akka och Gröningen vid Smygehem

– Smygehamn hör ju till utvecklingsorterna i kommunen så jag tycker att det är naturligt att man satsar på ett äldrecentrum där, säger Per Grönlund.

I sitt brev till kommunstyrelsen skriver Per Grönlund att det finns befolkningsunderlag för ett äldrecentrum i Smygehamn och poängterar att det finns ett servicecentrum i anslutning till hemmet. Enligt Per Grönlunds finn det också ett uppdämt behov att en sådan verksamhet i Smygehamn och han menar att en äldrecentrum inte skulle konkurrera med privat verksamhet på orten.

– Jag vill att det mesta av det som finns på Akka och Gröningen även ska kunna erbjudas vid Smygehem, säger per Grönlund. Generöst nog vill Per Grönlund inte ta åt sig hela den politiska äran av förslaget.

– Socialdemokraterna har tidigare fört fram ett liknande förslag. Att jag skriver mitt brev nu beror på att jag vill sätta fart på ärendet så att det händer något snabbt, säger han.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.